Nagenieten en vooruit kijken

Van 27 naar 24 naar uiteindelijk 23 zetels. Een mooie winst van 4. De 2e partij van het land. We laten CDA en PVV achter ons. Een prachtig resultaat! Iedereen die daaraan heeft bijgedragen door als vrijwilliger mee te doen in de campagne of door D66 te stemmen: hartelijk dank!
Ook in Overijssel zijn we sterker geworden: 1.6% van de stemmen meer dan in 2017 (landelijk gemiddeld 2.7%). We zijn in Zwolle en Deventer de grootste geworden! In gemeente Deventer t.o.v. heel veel steden horen we bij de top 10 van de grootste groei: 4.3% met 19% van alle stemmers. (Zwolle 3.8% groei en Enschede verrassend slechts 0.1% groei). Overigens in veel andere gemeente ook goede groei gezien en een enkele plek gelijk of licht verlies. Op totaal niveau voor de 2e Kamer blijft het prachtig.
Ik heb genoten van de campagne. Een voorkeurszetel zit er niet in maar de campagnetijd en de Diskoers door Overijssel was geweldig. De steun van iedereen uniek. Onze vereniging is sterk. Een prachtige basis voor volgend jaar  (gemeentelijke verkiezingen) en het jaar erop weer provinciale staten verkiezingen. De vele nieuwe leden in Overijssel van harte welkom bij de meest progressieve liberale partij van Nederland.
Nu is het aan Sigrid en Rob om het meest progressieve kabinet mee samen te stellen. Ik ga even rustig afwachten en niet vanaf de zijlijn van alles roepen. Het enige: ga dit jaar nog merkbaar stappen zetten!