BBB vraagt “achterban” vlaggen normaal te hangen of weg te halen?

Zondagmiddag 19 februari 2023. Met fakkels Sigrid Kaag opwachten in Diepenheim. Overijssel, provincie van noaberschap?  Er is een groepje inwoners zo boos dat ze niet meer nadenken en volledig uit de bocht vliegen. Ze kennen geen rem meer en dat is levensgevaarlijk. Politici worden al langer bedreigd omdat er “gekkies” rondlopen en dat is verschrikkelijk. Voor hen prive en voor alle naasten. Dit is niet normaal en mag niet normaal worden in ons mooie land.

Wel zag ik bij die protesten ook een banner/spandoek van BBB. En dat maakt me extra bezorgd. Als je als politieke partij serieus wilt worden genomen zorg er dan voor dat je de mensen die jouw logo dragen zich normaal gedragen. Dan regel je vooraf dat er te alle tijde respectvol actie wordt gevoerd en haal je de raddraaiers er uit.  Dat “heks” en “max” voorbij kwamen in filmpjes onder de omgekeerde vlaggen met brandende fakkels is een enorme brug te ver. De BBB leider zegt op twitter dat het heel stom is en nog wat kreten. Keurig en juist. Maar voor mij niet genoeg!

Als BBB echt mee verschil wil maken dan pakt ze haar achterban bij de kladden, gaat gekkies uit haar ledenbestand publiekelijk  verwijderen en roept de achterban op tot het weer normaal hangen van alle Nederlandse vlaggen als daad van solidariteit met de rechtsorde. Zo kan ook BBB  bijdragen aan intermenselijke respectvolle verhoudingen.

Ik wacht de daden af.  Stem 15 maart D66 en WaterNatuurlijk