In vrijheid kiezen

De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Emotioneel door alle menselijke leed en feitelijk door de stijgende grondstoffen. De vele initiatieven in wijken, dorpen en steden om slachtoffers van deze oorlog op te vangen laat grote veerkracht zien. Tegelijkertijd hoop ik dat we diezelfde inzet blijven tonen aan hen die van verder komen.

En ondertussen: kunnen we hier in vrijheid kiezen voor een nieuwe gemeenteraad. Zij gaan de komende vier jaar zich inzetten voor uw en mijn lokale belangen. Ze zullen hard werken. Veel tijd inzetten voor u en mij en daarvoor een (beperkte) vergoeding ontvangen. Ze kiezen in vrijheid zonder dwang of druk voor dat wat ieder meent dat het beste is voor het dorp, de wijk, het buitengebied of de (grote) stad.

Stemmen in vrijheid. Je mening in vrijheid kunnen geven. Met respect voor de ander. Met een luisterend oor en met een invoelend vermogen zodat dialoog en debat gevoerd kunnen worden en je zo samen het beste compromis bereikt. Dat is in het belang van iedereen.

We zien in de wereld nu dat democratie niet vanzelfsprekend is. Door te stemmen en je in te zetten voor je omgeving kun je bijdragen aan het levend houden van wat gekoesterd moet worden.

Je kan tot en met morgen 16 maart 2100 uur je stem uitbrengen.  Suc66