Help de aarde te koelen. Plant een boom in 2019!

Klimaatverandering is gaande. We kunnen dat niet meer ontkennen (ook al wil een enkeling die nog onder een steen woont dat wel blijvend proberen). Zelfs die zal straks wakker worden door de dagelijkse gevolgen van natter, kouder, warmer, droger weer. We hebben gezien hoe droogte impact heeft in de lange hete zomer van 2018.

Een van de eenvoudige oplossingen is het planten van een CO2 opnemende boom. Dat betekent bijvoorbeeld een naaldboom. Die neemt het meeste op. Maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een Eik kiezen. Groeit langzaam, gelijk wel vogelnestjes voor de koolmezen plaatsen zodra het kan zodat je geen eikenprocessierups gedoe krijgt omdat deze vogels de rupsen eten.
Overigens nemen ook eendenkroos en suikerbieten veel CO2 op.
Waarom pleit ik dan toch voor het planten van een boom?

Omdat we meerdere slagen zo maken: we halen CO2 uit de lucht, vergroten het groen in de omgeving (dat voor verkoeling zorgt), en we leveren meer mogelijkheden voor versterking van de biodiversiteit (vlinders, insecten, vogels, enzovoort vinden in een boom een plek). En groen is gezond, groen doet goed, groen in je wijk maakt mensen (meestal) blij. Dus: plant een boom, ga met de buurt in gesprek, doe het samen in de wijk in overleg met natuur en milieuorganisaties en ook jij draagt zo bij aan verbetering van ons klimaat. bomenplant