Een mooi 100 ste D66 congres

Na bijna anderhalf uur rijden kom ik bij de Brabanthallen aan. Er ligt een groene D66 gloed over de gebouwen en er is al een gezellige drukte met ook veel groen licht. Voordat ik binnen ben spreek ik al enkele bekenden. Enkele waren er al vrijdagavond. Het was laat geworden en er was een lekkere sfeer in de kroegen begreep ik. Bandje om laten doen, stemkaarten op zak. Muntjes gekocht voor de drankjes en een uitrijkaart gehaald. Het congres kan voor mij beginnen. Zaal is afgeladen vol gedurende de gehele dag. Uiteindelijk zullen er meer dan 2000 leden aanwezig zijn. Moties worden behandeld, toespraken worden gehouden, workshops gegeven en heel veel “networking”. Soms tref ik een lid die voor de eerste keer op een congres is, andere keren iemand die bijna 20 jaar al congressen bezoekt en altijd meedoet aan de stemmingen. Zelf doe ik voor een deel mee aan de stemmingen over politieke moties. Een democratisch recht. Veel initiatieven van de Jonge Democraten. Dat is mooi!

Krijg gedurende de dag veel felicitaties voor mijn 2e plek op de kandidatenlijst. Tja, ik heb er zelf niet iets aan gedaan. De leden hebben gekozen. Ik ben blij dat we met een sterk team, verspreid door de provincie, jong en wat ouder, mannen en vrouwen aan de slag kunnen voor een blijvend sterk(er) D66 geluid in de Staten van Overijssel.

Gedurende de dag mis ik delen van toespraken door andere afspraken vanuit mijn rol als regiovoorzitter. Maar tijdens de herdenking Els Borst ben ik erbij en samen met alle aanwezigen stil, in gedachten bij de vele momenten dat ik Els heb gesproken toen ik directeur van NU’91 was en later tijdens politieke bijeenkomsten. Een vrouw die mij liet zien dat D66 de partij van de verbinding is. Met Alexander nog even gesproken over de volgende nieuwjaarsreceptie in Overijssel. Hij neemt zich voor weer aanwezig te zijn: een mooie traditie! Na de nodige alcoholvrije drankjes terug naar huis. Het was een mooie dag. Op naar het volgende congres!
logo-D66