Geen D66 meer in de coalitie van Overijssel

Gisteren was een bijzondere dag en relevant voor mijn politieke handelen in de toekomst. In korte tijd heeft de informateur zijn advies voor een nieuwe coalitie in Overijssel gerealiseerd. Wij zitten daar helaas als D66 niet bij. CDA, VVD, CU, PvdA en SGP gaan formeren. Over dus naar een centrumrechtse coalitie. Ik zal moeten wennen aan een nieuwe rol en ga vanuit onze fractie (constructief) oppositie voeren!. Eerst even afwachten waarmee de nieuwe coalitie gaat komen. Op geleide van ons verkiezingsprogramma kunnen we dan beoordelen wat we aan beleid zullen steunen en waar we bedenkingen bij hebben. Normaliter bereik je meer door mee aan het stuur te zitten. De nu beoogde coalitie heeft een krappe meerderheid en met sterke oppositie van rechts en links kunnen we vast nog onze invloed in voldoende mate zichtbaar maken. Hoe dat het beste te doen ga ik graag leren. En alle tips daarvoor zijn van harte welkom!
Groen – Duurzaam – Sociaal blijven de thema’s voor onze politieke inzet vanuit de richtingwijzers van mijn partij en het programma dat de leden hebben vastgesteld. Daar gaan we dus voor rekening houdend met actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten.

Nu eerst energie en focus op Europa: want er zijn weer EU verkiezingen. Een sterk Europa is en blijft nodig. Ook daar zal ik me voor blijven inzetten!
IMG_4623